Bel ons: 03/645 71 22

 
 

Behandeling tegen haaruitval en kaalheid bij HairClinic in Merksem, Antwerpen

Haaruitval bij mannen en vrouwen, HairClinic in Merksem weet raad!

Normaal gesproken blijft een haar drie tot vijf jaar in de hoofdhuid zitten. Daarna valt de haar uit en volgt er een rustfase van drie maanden. 

Vervolgens ontwikkelt zich een nieuwe haar in het zogenaamde haarzakje en herhaalt de cyclus zich. Elk haarzakje kan ongeveer twintig haren voortbrengen voor het afsterft. Omdat elke haar drie tot vijf jaar in het haarzakje blijft, zou je dus pas na 60 tot 100 jaar kaal kunnen worden.


Dat vele mannen (en soms ook vrouwen) al op jeugdige leeftijd last krijgen van kaalheid, heeft te maken met de gevoeligheid van bepaalde haarzakjes voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon verhindert een goede doorbloeding van het haarzakje waardoor de groeifase van de haar verkort wordt met enkele jaren tot soms slechts enkele maanden.

 

Last van haaruitval? De medewerkers van HairClinic in Merksem (Antwerpen) staan u graag bij met raad en advies. Contacteer ons!

Ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen krijgt op die manier ooit te maken met een vorm van kaalheid, variërend van een lichte vorm tot volledige kaalheid.

Een verschil met haaruitval bij vrouwen is dat bij mannen de haaruitval vooral in zones gebeurt (waardoor de zogenaamde inhammen of wijkende haargrens ontstaan) terwijl bij vrouwen haren veel meer gespreid over het hele hoofd uitvallen.

Vrouwen krijgen dus vaak dun haar bij haaruitval, mannen worden (deels) kaal.

Zoekt u een oplossing voor uw haaruitval? Wij adviseren vrijblijvend en gratis.